Unutmadan

Bataryaya geldiğinizde ilk önce çantanız ve üzeriniz aranır. Soyunursunuz her tarafınıza bir güzel bakılır. Daha sonra bir yığın soru sorulur, önünüze sürekli kağıtlar konur hepsini imzalarsınız. Okumak gibi bir şansınız yok boşverin. Koğuşa götürülürsünüz size bir yatak gösterilir. Eşyalarınızı dolaba yerleştirir, eşofman veya kamuflajınızı giyersiniz. Üst devreleriniz size her zamanki şakalardan yapabilir dikkatli olun.


Size sorulacaktır "sivilde yaptığın iş neydi" diye. Sakın ola inşaatçı, duvarcı gibi meslekleri söylemeyin. Diğerleri yatarken 50 - 60 derece sıcaklıkta eşek gibi çalışır, nöbet saatiniz gelince de üstüne gider nöbetinizi tutarsınız. Bu işleri de birileri mutlaka yapmak zorunda ama neden ben olayım ki diye diye düşünüyor insan. Yeteneğiniz veya mesleğiniz neyse onu söyleyin. Burada yatış yerleri vardır. Mümkünse onlardan birine kapağı atmaya çalışın. Bunlar;
Gazinoculuk: Burası yatış yeridir fakat üst devrelerden başkasına verilmez, bir hayli beklemeniz lazım.
Garaj: Garaj tam yatış yeridir, hiç bir iş yapmazsınız akşama kadar orada göt büyütürsünüz. Kötü tarafı da vardır ki diğer askerler garajcıyı sevmezler hatta nefret ederler. Buranın komutanı Astsb. Çvş. Abdülkadir Furuncu'dur. Ona yalakalık yapabilirsiniz veya mesleğiniz sorulduğu zaman araba, motor  tamircisi gibi şeyleri söyleyebilirsiniz. Tamir yapmanıza gerek kalmıyor rahat olun.
Koğuşçu: Koğuşçuluk da yatış yerlerinden birisidir. Genellikle burayı da üst devrelere verirler.
Ön Nizamiye:  Ön nizamiyeci akşama kadar ön nizamiyede durur Giren çıkan arabaların kayıtlarını tutar. Genelde kısa dönemlere verirler.
Santralci: en rahat yerlerden birisidir. Telefonlara bakar, silahlık nöbeti tutar. Buraya da genelde kısa dönemler verilir.
Revirci: Acemi birliğindeki revirciyle karıştırmayın. Ayda en fazla bir kez çıkarsınız. Mallık edip de revirci olmayın.
Yazıcı: Ne iyi diyeyim ne kötü. Muhasebeciyim veya bilgisayardan anlarım derseniz buraya verilme ihtimaliniz oldukça yüksek. Göt kadar odada başçavuşla beraber oturursunuz. Sürekli bir şeyler yazarsınız, kağıt israfı yaparsınız. Başçavuşa bağlı rahatınız.

4 comments:

Adsız

verdiğiniz bilgiler için sagolun..peki iletişim nasıl? ondan pek bahsetmemişsiniz..içeri telefon sokulabiliyor mu?

Adsız

İçeri telefon sokabilirsiniz fakat disiplin biraz fazla olduğu için ve ispiyoncular sayesinde yakalanma ihtimaliniz yüksek. Böyle olduğu takdirde adını sıkça dıyacağınız ÖZHAN'da en az bir hafta konaklarsınız ve telefonla konuşmaya dahi lanet edersiniz.
İçeride ankesörlü telefon var. Türkiye'den telefon kartı götürmeyin, Kıbrıs'ta çalışmıyor boşuna para vermiş olursunuz. Batarya kantininde satılıyor telefon kartları.

Adsız

oranın nasıl bi telefonu var anlamıyorum.sözlüm ilk gttiğinde aradı sonra ben aradığımda çalıyodu şimdi ise çalmıyo bile resmen mahrumiyet blgesi gibi bir yer ya eğer 0 392 725 8242 bu numaradan başka numarası varsa yardımcı olur musunz

Türk

Hayır başka bir numarası yok. Mevcut bulunan numara da yılda birkaç ay çalışmaz bozuktur. Size tavsiyem sözlünüz uzmanlardan veya asteğmenlerden biriyle arasını iyi tutup onların cep numarasından size ulaşsın ve bu şekilde iletişim kurun. Cep telefonu kullanmak kesinlikle yasaktır ve yakalandığı vekit birkaç gününü disiplin koğuşunda geçirebilir veya batarya komutanının insafına bırakılır. Eğer riski göze alabiliyorsa cep telefonu kullanabilir fakat tavsiyem telefonu olduğunu en yakın arkadaşına dahi söylemesin, zira askerde kimsenin dostu yoktur. Endişe etmenizi gerektirecek bir durum yoktur orada. Çatışma, operasyon gibi şeyler hiç yoktur. Sadece eğitim vardır.

Yorum Gönder